OVER COACH KIK

M Y S T O R Y.

Zwolse Kik is personal trainer: ‘Artsen zeiden dat ik nooit meer intensief kon trainen’.  Tot een aantal jaar geleden had Coach Kik een ‘zitbaan’, waardoor ze een blessure aan haar rug kreeg. De Zwolse besloot volledig het roer om te gooien en startte met krachttraining. Inmiddels heeft de ‘fitgirl’ meegedaan aan een bodybuildingswedstrijd en een eigen bedrijf opgezet. “Ik ben een echte pitbull: ik bijt me ergens in vast en laat niet meer los.”

Passie.

Van jongs af aan was sporten al een grote passie van Coach Kik. Op haar 21e veranderde haar leven toen zij haar eerste kind kreeg. “Ik was in een klap verantwoordelijk voor iemand en daar hoort een serieuze baan en een braaf leven bij”, vertelt Coach Kik. “Niet veel later werkte ik bij een bank en zat ik de hele dag achter een bureau. Mijn lijf vond dit niet zo leuk, ik had constant last van mijn rug. Het was zelfs zo erg, dat ik op een gegeven moment het gaspedaal niet meer kon intrappen.”

Zware pijnstilling.

Mijn leven stond stil

Uit de verschillende MRI-scans kwam uit eindelijk naar voren dat de zenuwen in Coach Kik haar rug bekneld zaten. “Ik zat zwaar onder de pijnstillers en kon alleen nog maar op de bank liggen. Mijn leven stond stil. En toen ontdekte ik dat ik zwanger was van mijn dochter en veranderde mijn perspectief op het leven. Ik besloot om letterlijk van de bank af te komen. Stiekem sloop ik elke dag naar mijn zolder om daar te gaan trainen op een vierkante meter.”

Ondanks dat de pijn bleef, werd de drang om te gaan bewegen sterker. “Mijn vriend wist niet dat ik boven aan het trainen was. Ik schaamde mij en voelde mij bovendien onzeker. Vroeger danste en skatete ik altijd; dat sportschoolgebeuren was gewoon niet zo mijn ding.” Ondanks alles zette Coach Kik door. “Sporten is mijn lust en mijn leven en ik wilde sterker worden. Ook mijn vriend is een echte fitnessjunk. Dus toen ik hem uiteindelijk vertelde dat ik boven trainde, was hij razend enthousiast en maakte hij meteen ruimte vrij op zolder.”

Een professioneel squatrek, indrukwekkende gewichten en een kast vol fitness-spullen. De zolder van Coach Kik is inmiddels omgebouwd tot een heus krachthonk. “Artsen zeiden dat ik nooit meer intensief zou kunnen trainen, maar een jaar later squatte ik 60 kilo.” Met dat zelfvertrouwen begon langzamerhand het idee bij Coach Kik te ontstaan om iets voor haarzelf te beginnen. “Voor 35% was ik afgekeurd. Ik kon wel aan de band gaan werken, werd er gezegd. Dat zag ik absoluut niet zitten dus begon ik aan de opleiding voor personal trainer om vervolgens een eigen bedrijf op te starten.”

Het bleef niet alleen bij een opleiding, als Coach Kik ergens voor gaat dan bijt ze zich er naar eigen zeggen volledig in vast.

 “Ik ben een echte pitbull en push mezelf graag tot het uiterste. Om die reden deed ik aan een bodybuildingwedstrijd.” Niet alleen voor haarzelf, maar ook vanuit commercieel oogpunt was het interessant voor de Zwolse. “Ik heb mezelf toch op dat podium gekregen als moeder van drie kinderen, dit laat extreme toewijding zien. Ook vergt het doorzettingsvermogens en discipline. Dit zijn belangrijke kwaliteiten voor een personal trainer.”

Coach Kik maakte vijf jaar geleden haar droom waar en richtte haar eigen bedrijf op onder de naam Coach Kik. Ze traint voornamelijk moeders. “Vrouwen die een kind hebben, vergeten zichzelf nog wel eens. Mijn doel is om de dames in het zonnetje te zetten en ze zelfvertrouwen te geven, het lichaam komt bij mij op de laatste plaats. “Dit doet ze door goed te luisteren en het gesprek aan te gaan. ” Als iemand veel klaagt en snel opgeeft tijdens het trainen, zegt dat vaak iets over hoe diegene in het leven staat. Ik sleep ze er zowel mentaal als lichamelijk doorheen. Ik ben zelf ook moeder en heb het een en ander meegemaakt, dus aan mij hebben ze een goeie sparringspartner.” 

RONDE BILLEN EN EEN SLANKE TAILLE.

Keiharde krachttraining, bodyweight workouts, afvallen of je laten klaarstromen voor een bodybuildingwedstrijd. Bij kik is het allemaal mogelijk. “Iedereen wil tegenwoordig mooie ronde billen en een slanke taille. ik check altijd eerst iemands bouw en van daaruit kijken we samen wat er mogelijk is. Ik kan veel, maar ben geen chirurg. Daarbij geeft het mij veel meer voldoening om te zien dat de vrouwen opfleuren en mentaal sterker worden. al weeg je honderd kilo, het belangrijkste is dat een vrouw zichzelf tevreden kan aankijken in de spiegel!”. Coach Kik.