Coach Kik background check!

Ik ben Kik, veelal bekend als Coach Kik. In ’86 geboren in Zwolle en sindsdien nooit meer weg gegaan.Inmiddels heb ik samen met mijn vriend 3 kinderen en ben ik sinds 2016 trotse eigenaar van Coach Kik Goals & Gains.Als klein meisje was ik altijd al sportief. Bijna elke sport vond ik tof en vaak was ik er, tot ergernis van sommige mensen haha, nog goed in ook. Mijn zus zei wel eens, Kik is geboren met wieltjes.

Toch was een eigen gym niet al een droom die ik had als klein meisje. Toen droomde ik van surfen op Hawaii en snowboarden in Whistler. Het leven liep iets anders, maar bracht me mijn vriend en 3 geweldige kids 2 jongens en een dochter.

Ik ging van heel sportief naar couch potato en dat vond mijn lijf niet tof. Maar ik was moeder en ik vond dat je dan gewoon een “fatsoenlijke” baan moest hebben want ja.. die kiddo’s moeten wel onderhouden worden.

Mijn lichaam was gewend te bewegen, maar was zo ineens in een paar jaar tijd keihard tot stilstand gekomen. Ik moest ervoor boeten. Ik kreeg enorme rugpijn. Zo erg dat ik volledig de ziektewet in moest en ik bijna volledig werd afgekeurd. Wat ik ook deed naar welke specialist ik ook ging de pijnpoli was het antwoord. Sporten moest ik uit m’n hoofd zetten. Wellicht dat je er zelf wel eens mee te maken hebt gehad, maar als je de hele dag aan de pijnstillers moet ben je niet bepaald een leuke moeder of partner.
Dat leverde een hoop struggles op, ik zag het soms echt niet meer zitten. Ik vond mezelf soms zielig!! Wauw.. totdat ik er klaar mee was. Dit lijf had altijd bewogen, pijn had ik toch, veel erger kon het niet worden.

Wat ik ook deed naar welke specialist ik ook ging de pijnpoli was het antwoord. Sporten moest ik uit m’n hoofd zetten.

Toen ik bevallen was van mijn dochter en haar voor het eerst vast had was er dat eerste besef moment. Ik moet sterk zijn voor haar. Ik kan niet opgeven. Ik ben haar voorbeeld. YouTube werd m’n vriend. Ik zocht allemaal filmpjes op met speciale oefeningen voor m’n core, m’n rug en benen. Ik trainde elke dag op zolder tussen de was en zolder-zooi. En ik verslond artikelen over rugklachten. Ik merkte vooruitgang. Ik werd mobieler, kon staan, zitten en wandelen langer volhouden.

Dik een jaar later stond ik ineens 60kg op zolder te squaten. Dat was het moment dat mijn vriend gekscherend zei dat ik een Bodybuild wedstrijd moest doen. Ik was niet direct om. Dat had wat aandringen nodig. Ik moest een drempel over om dan echt naar de sportschool te gaan met al die opgeblazen billy’s (iedereen kijkt naar mij oh help!!?) Maar uiteindelijk stond ik in 2016 op het Podium van de Enercup. Hele toffe ervaring. Ik werd 5e, vond uiteidelijk de westrijd zelf echt verschrikkelijk, maar vond de voorbereiding fantastisch. Laat mij maar trainen. Al die opsmuk hoeft voor mij niet.

Maar dat podium bereiken was de voorzet. Daardoor hervond ik mijn kracht. In de voorbereiding naar de wedstrijd toe kwam er weer een besef moment. Van dat surfen en snowboarden is dan wel niks gekomen, maar live your dream Kikkie! Dont dream your life. Ik kreeg een nieuwe droom; ik wilde andere vrouwen helpen. Ik wil vrouwen sterker maken en het zelfvertrouwen geven dat ze verdienen. Ik wil dat mijn zoons maar vooral mijn dochter zien hoe krachtig wij vrouwen kunnen zijn. Mentaal en fysiek.

Ik kreeg een nieuwe droom; ik wilde andere vrouwen helpen. Ik wil vrouwen sterker maken en het zelfvertrouwen geven dat ze verdienen.

En zo richtte ik Coach Kik Goals & Gains op en help ik, sinds 2016, vele vrouwen naar hun doelen. Ik laat ze zich weer sterk voelen en zijn.

terug naar de Website ->